top of page
STALLEN EN VOORZIENINGEN

 

Wenums Veldzicht heeft twee stallen die ruimte bieden voor 34 paarden. De stallen (CortonBoxen) zijn royale stallen van 3m bij 3m in een ruime en lichte stalgang. Elke box is voorzien van automatische drinkwatervoorziening, een voerbak, een weefraam en zichtroosters in de tussenwanden. De stallen worden iedere dag uitgemest wanneer de paarden in de molen of wei lopen. Daarnaast worden ze eens in de drie maanden mechanisch uitgemest. De paarden staan op stro en worden elke dag opgestrooid. 

 

Ieder paard heeft zijn eigen zadelkast en dekenrek. In de kast is plaats voor twee zadel, verschillende hoofdstellen en poetsspullen. Aan de dekenrekken kunnen dekens en dekjes worden uitgehangen. De zadelkamers gaan s'avonds op slot.

 

In totaal zijn er drie poetsplaatsen aanwezig waar het ook mogelijk is uw paard of pony te wassen.

 

De paarden worden meerdere keren per dag gevoerd. Drie keer per dag is er de keuze uit biks, muesli of haver. Daarnaast word er s'ochtends en s'avonds hooi gevoerd. Dit hooi komt van eigen productie, is folie verpakt en zeer geschikt voor paarden.

 

Op het terrein is een 6-paards trainingsmolen met een omgang van 18 meter aanwezig. Alle paarden krijgen hier iedere dag beweging in. Daarnaast is het toegestaan de molen zelf te gebruiken. Zomers komen de paarden naast de molen ook in de wei. Van april tot oktober komen de paarden in groepen van 2 tot 5 buiten. In deze groepen scheiden we de pony's van de paarden en de merries van de ruinen.

 

Op het terrein is een grote buitenbak aanwezig. De rijbak (20m x 73m) heeft een eb- en vloedbodem waardoor deze bijna altijd rijbaar is. Daarnaast is het altijd mogelijk om lid te worden van de rijvereniging WWNA, deze bevind zich op 300m van Wenums Veldzicht.

 

Naast de buitenbak is er ook een longeercirkel aanwezig. Deze heeft een doorsnee van 18 meter en is voorzien van drainage waardoor overtollig water gauw word afgevoerd. 

Om de paarden los te gooien of even buiten te laten staan is er ook een paddock met wit zand aangelegd.

 

Verder heeft Wenums Veldzicht een eigen kantine: King's Corner. Hier is altijd gelegenheid om iets te drinken en gezelligheid. Naast de kantine bevind zich een ruime badkamer. Hier is een wc en zo nodig een douche beschikbaar.

 

Op het terrein van Wenums Veldzicht is voldoende gelegenheid om uw auto en eventuele paardentrailer te parkeren. De ondergrond van de parkeerplaats bestaat uit een verharde bodem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

FE_20190626__DSC6539.JPG
bottom of page